Proces fermentacji kawy polega na dodaniu do niej bakterii kwasu mlekowego, które zmieniają jej skład chemiczny, nadając nowe walory zdrowotne. Przeczytaj o tym.
Kwiaty kawowca produkują nektar zawierający kofeinę, co staje się magnesem dla pszczół. Badania wykazały, że pszczoły mają zaskakującą zdolność zapamiętywania miejsc, gdzie kwiaty oferują nektar z dodatkiem kofeiny. Przeczytaj o tym.
Czym by były Włochy bez idealnego espresso? Włoscy bariści wymyślili 4 podstawowe zasady, które należy spełnić, chcąc uzyskać doskonałe espresso. Zbiór tych wytycznych nazwali zasadą 4M.
Sklep internetowy kawa-swiezo-palona.pl to najlepszy sklep z największym wyborem kaw z całego świata, charakteryzujących się odmiennym smakiem i aromatem. Jeśli jesteś smakoszem kaw, to odwiedź nas.
Informujemy, iż w celu realizacji usług dostępnych w naszym sklepie, optymalizacji jego treści, dostosowania sklepu do Państwa indywidualnych potrzeb oraz personalizacji wyświetlanych reklam w ramach zewnętrznych sieci remarketingowych korzystamy z informacji zapisanych za pomocą plików cookies na urządzeniach końcowych użytkowników. Pliki cookies można kontrolować za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dalsze korzystanie z naszego sklepu internetowego, bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej oznacza, iż użytkownik akceptuje stosowanie plików cookies. Więcej informacji zawartych jest w Polityce Prywatności sklepu.